Cilt Bakımı

 

Cilt Bakımı Nedir?

Cilt bakımı cildi iyileştirmek için düzenli olarak uygulanan bakımların tümüdür. Düzenli şeklide cilt bakımını yapan kişilerin sorunsuz bir cildi olacağını söyleyebiliriz. Özellikle yatmadan önce, uyandığınızda ve güneşe çıkacağınız bir günde, cildinizi düşünerek hareket etmelisiniz. Sorun yaşamamak adına, bakımınızı kontrollü bir şekilde yapmanız gerektiğini unutmayın. Bu bakımların içine temizleme, nemlendirme, maske gibi cildin yararına olan tüm bakımlar girer. Cildin tazeliğini korumak için cilt bakımı yapılmalıdır.

Cilt Bakımı Nasıl Yapılır?

Rutin olarak kendiniz cilt bakımınızı yapmalısınız.  Ayrıca düzenli olan güneş koruyucu, nemlendirici gibi ürünleri kullanmanızın da gerektiğini söyleyebiliriz. Cilt bakımı; için önce cilt bakımı uzmanlarımız tarafından kişinin cilt analizi yapılır. Kişinin cilt ihtiyaçları belirlendikten sonra cilt bakımına başlanır.

Cilt Bakımı Nasıl Olmalı Ve Ne Sıklıkta Yapılmalı?

Cilt tipine göre, kullanılan maddeler, uygulama yolları, şekilleri hem de uygulamanın sıklığı değişmekte.
Rutin bakımınızın dışında,  Uzman kişilerin yapacağı düzenli bakımın da gerekli olacağını söyleyebiliriz. Cildinizin analiz edilmesi, düzenli olarak kontrol edilmesi sağlığınız için önemlidir. Cilt bakımı, bu amaçla 7-10 günlük aralarla ve 5-6 seans şeklinde uygulanır.

Hydrafacial

Hydrafacial vakum yöntemi ile cildi derinlemesine temizler ve ciltte görülen akne ve lekeleri yok eder ve daha hafif, güzel, genç bir cilde rahatça ulaşmanızı sağlayan Hydradermabrasion teknolojisine sahiptir. Bu yöntem cilt temizleme, soyma, yenileme, nemlendirme, antioksidan koruma ve sivilce izlerini gidermeyi ilk kez birleştiren bir sistemdir.

Hydrafacial Nasıl Uygulanır?

Son derece kolay bir işlem olan Hydrafacial ağrı hissedilmeden uygulanır. Uygulamaya geçmeden önce kişilerin cilt tipi analiz edilir ve yapılan analizler sonucunda doğru ürünler ve solüsyonlar kullanılarak cilt temizlenir. Bu işlem sonrasında cilt yüzeyi ve gözenekler yumuşatılır ve vakum yardımıyla cilt temizlenmeye başlar. Temizlenen cilt tercih edilen solüsyonlarla beslenir ve nefes alması sağlanır. Cilde verilen solüsyon içerisinde kolajen yapıyı harekete geçiren hyaluronik asit bulunur. Bu asit cildin onarılmasına ve yenilenmesine yardımcı olur. Hydrafacial son aşamada ise led tedavisi uygulanır ve gözenekler sıkı hale gelir. Hydrafacial mevsim geçişlerinde cildi olumsuz hava koşullarına karşı başarılı bir şekilde korur ve nem dengesini sağlar.

Hydrafacial Kaç Seans Ve Ne Sıklıkla Önerilir?

Haftada bir kez 4-6 seans süren uygulamalar idealdir. Daha sonra, iyi sonuçları korumak için ayda bir seans önerilir.

Akne Ve Sivilce Bakımı

Akne ya da bilinen adı ile sivilce her insanda ve özellikle ergenlik döneminde kendini gösteren bir cilt rahatsızlığıdır. Cildin tıkanarak yağ bezlerinin salgıladığı yağın (sebum) cilt dışına atılamamasından kaynaklanır. Hemen hemen her insanda belli dönemlerde görülmektedir. Vücut herhangi bir dış müdahaleye gereksinim duymadan zaman içerisinde kendi tedavisini gerçekleştirebilir. Gerçekleştiremediği durumlarda ise problem müzmin bir hal alırsa kişinin yaşam kalitesini olumsuz yönde etkiler. Bu tür durumlarda akne diğer bir adıyla sivilce bakımı yapılır.

Akneli Cilt Bakımı Nasıl Yapılır?

Akneli ciltler daha hassas olduklarından dolayı tahriş edici ve cildinizdeki tamamen yağ dokusunu kaldıracak uygulamalardan kaçınmak gerekir. Akne cilt bakımı cildin PH dengesini bozmayacak ürünler ile yapılması gerekir. Cilt üzerinde kolaylıkla arınan ve jel kıvamında olan temizleyicilerin tercih edilmesi daha temiz bir cildin ortaya çıkmasını sağlayacaktır.

Uzman kişilerin deneyimleri ve bilgi birikimleri ışığında cilt bakımı yapıldığında olumlu sonuçlar görülür.Akne bakımlarında öncelikle cilt arındırılır, siyah nokta, sivilce, buton temizliği yapılır.
Cilde uygun maske, ampuller uygulanır.
Cilt derinlemesine temizlenip, cilt duvarı güçlendirilir.
Daha sonra kür bakımlarına geçilir.

Akne Cilt Bakımı Ne Kadar Süre İle Yapılır?

Bakım yöntemi ve süresi kişinin genel durumu dikkate alınarak sivilcenin şiddeti, yaygınlığı ve yaşı ile belirlenir. Uzman kişilerce yapılan akne cilt bakımı sonrasında kişilerinde düzenli olarak uzman önerileri doğrultusunda bakım yapması sonuçların kalıcı olmasını sağlayacaktır. Akne onarımı 1-2 haftada bitmez bu da haftada bir şeklinde yaklaşık 8 seans kişiye özel olarak düzenlenir.

Leke Bakımı

Güneş, tüm canlılar için eşsiz bir yaşam kaynağıdır. Güneşin, cilt lekelerine etkisi uzun zamandır bilinmekte, Cilt lekeleri birçok erkek ve kadın için önemli bir sorun haline geldi. Birçok cilt lekesi türü vardır, ancak güneş lekeleri, doğum sonrası lekeler ve sivilce lekeleri sıklıkla karşılaştığımız lekelerdir. Özellikle ozon tabakasının tahrip olması arttıkça ultraviyole ışınlarının zararlı etkilerine maruz kalma riski artmaktadır. Güneş ışığından dolayı ultraviyole ışık, lekelerin oluşmasında veya koyulaşmasında en önemli faktörlerden biridir. Çeşitli lekeleri onarırken hastalara vurgulamakta ısrar ettiğimiz çok önemli noktalardan biri, güneşe maruz kalmanın etkili bir şekilde önlenmesinin leke onarımı için gerekli bir koşul olduğudur.

Leke Bakımı Nasıl Yapılır?

Öncelikle leke bakımı herkeste aynı şekilde yapılmaz. Kuru, yağlı, normal, karma, hassas cilt tipine göre kullanılacak ürünler ve yöntemler farklılık göstermektedir. Kimyasal peeling, mikrodermabrazyon, bakım kremleri gibi yöntemler kullanılarak leke bakımı yapılmaktadır. Uygulama uzman tecrübesine göre farklılıklar gösterebilir.

Leke Bakımı Ne kadar Süre İle Ve Ne zaman Yapılır?

Güneş özellikle lekelerin oluşmasında en büyük faktördür. Cilt lekelerinden kurtulmak isteyen herkesin uygulamayı mutlaka kış aylarında ve güneş ’in az olduğu dönemlerde yaptırmaları kalıcı sonuçlar ortaya koyacaktır.

Unutulmaması gereken nokta her hastanın probleminin kendisine özel olması ve teşhis edilmesi gerekliliğidir. Uzman kişilerin yapacağı cilt analizi ve cilt problemleri tespit edildikten sonra en uygun tedavi yöntemi tavsiye edilecektir.

Kök Hücre Bakımı

Kök hücre bakımı gençlik aşısı olarak bilinen kişinin kendi hücrelerini kendine enjeksiyon yöntemidir. Kişiden doku örneği elde edilir, laboratuvar ortamında hücreler çoğaltılır ve kişiye tekrar enjekte edilir. Otolog kültüre fibroblast denilen bu yöntemle kişinin kendi dokusu ile kolajen üretimi arttırılarak ciltte gençlik, tazelik, dinamik bir yapı kazandırılmış olur. Ayrıca akne skarlarının tedavisinde de kullanılabilir.

Yaşlanmada önemli ölçüde frene basmamıza yardımcı olur. O yüzden diğer gençleştirme yöntemleri ile kombine olarak kullanılması önerilir. Tek başına yeterli olmayabilir.

Kök Hücre Nasıl Uygulanır?

Elde edilen hücreler özel dolgu maddeleri içerisinde kolay enjekte edilebilen kıvamda gönderilir. İşlem dolgu uygulamaları gibi anestezi gerektirmez. Ofis şartlarında mikroenjeksiyon yöntemi ile enjekte edilir. İşlem yaklaşık 10-15 dakika kadar sürer. Kolajen üretimi ihtiyacı olan yüz, boyun, dekolte ve ellere uygulanabilir.

Kök Hücre Ne Kadar Süre İle Yapılır?

Yüze kök hücre bakımı genellikle tek seans uygulanır. İlk uygulamanın etkisi birkaç yıl devam edeceğinden, hastanın tekrar bir uygulama talebi doğrultusunda birkaç yıl sonra tekrarlanabilir. Tekrarlanan yüze kök hücre enjeksiyonları uygulamanın kalıcılığını arttırabilir.

Mezoterapi

İlk kez 1952’de Fransız Dr. Michel Pistor tarafından damar ve enfeksiyon hastalıklarını, spor yaralanmalarını tedavi etmek, dolaşımı artırmak, ağrıları gidermek amacıyla geliştirilmiştir. Medikal estetik müdahalelerden biri olan Mezoterapi pek çok farklı problemin gayet konforlu bir süreç eşliğinde ortadan kalkmasını sağlıyor. Mezoterapi işleminin temeli, kişinin özel ihtiyaçlarına uygun olarak hazırlanan karışımın cildin orta tabakasına mikroenjeksiyon ile iletilmesi prosedürüne dayanıyor. Bu sayede cilt altında bulunan kollajen, elastin gibi yapılar uyarılıyor ve kan dolaşımı hızlanıyor. 

Mezoterapi Nasıl Uygulanır?

Sorunlu bölgenin cilt orta katmanına, vitaminlerin, minerallerin, aminoasitlerin, enzimlerin tek başlarına ya da genellikle karışım halinde derinin orta tabakasına mikroenjeksiyon ile uygulanması tekniğidir. Enjekte edilecek maddeler kişiye ve kişinin isteklerine uygun olarak seçilir enjekte edilerek uygulanır. Bu solüsyonun içeriği her bir duruma, tedavi edilecek alana göre değişebilir ve kişiye özeldir. 18 yaşından büyük her sağlıklı bireye uygulanabilir.

Ne Kadar Süre İle Uygulanır?

Yapılan enjeksiyon sayısı, kişiye ve yapılacak bölgenin anatomisine bağlı olarak değişiklik göstermektedir. 

Collagen

Kolajen, vücudu iç ve dış etkenlere karşı koruyan, dayanıklılığını artıran, hücrelerin sağlıklı bir şekilde bir arada durmasını sağlayan bir proteindir. Vücuda ve cilde esneklik kazandıran önemli proteinlerden olan kolajen, sağlıklı bir kemik ve kas dokusunun elde edilmesine ve korunmasına yardım eder.

Vücuttaki doku ve organlarda bulunan çok sayıda farklı tip protein, ilgili yapıların hem yapısal hem de işlevsel özelliklerini korumada yardımcı olur. Her farklı tip protein, farklı görevleriyle bir arada uyum içinde bulunarak vücudun sağlıklı kalmasını sağlar. Bu proteinlerden en önemlilerinden birisi de kolajendir.

Hollywood Bakımı

Hollywood Cilt Bakımı, yüz ve boyun bölgesi, dekolte bölgesi ağırlıkta olmak üzere cildin derinlemesine bakım ihtiyacını karşılayan, beslenmesini ve nemlenmesini sağlayan, ciltteki ölü hücrelerin uzaklaşmasına etki eden işlemleri kapsar. Cilt yenileme, akne ve leke bakımında istenen sonuçların alınmasını sağlayan yeni bir teknolojidir. FDA onaylı olan cilt bakım cihazı ile yapılan Hydrafacial hızlı ve güvenli cilt yenileme olanağı sağlamaktadır. Cilde hasar vermeyen vortax teknolojisi ile cildin daha kolay iyileşmesini sağlar.

Hollywood Cilt Bakımı Nasıl Yapılır?

Hollywood Cilt Bakımı her cilt tipi için uygun olan, cildin ihtiyaçlarını karşılayabilen anti aging bakım uygulamasıdır. İğne enjeksiyonuna gerek kalmadan vakumlama ile uygulama gerçekleştirilir. Bakım sırasında kişi ağrı, acı hissetmez. Hissettiği sadece yüzde makyaj fırçasının dolaşması gibi bir histir. Vakumlama cildin durumuna göre 25-30 dakika sürer. Uygulama sırasında cildin alt katmanlarına kadar inilerek bakım yapılır.

Anti-Aging

Anti-aging cilt bakımı hücre yenilenmesini tetikleyecek cilt altı ihtiyaçlarını gidermeye yönelik anlamlı ve kapsamlı cilt bakımlarıdır. Amaç yavaşlamış cildi aktive maddeler ile canlandırmak, mimik kırışıklıklarını onarmak ve hafifletmektir. Ayrıca cildin yenilenme ve savunma mekanizmasını güçlendirmek, cildin esneklik ve yumuşaklığını desteklemek, su tutma kaybını minimalize etmek anti – aging hücre yenileyici bakımın en önemli faydalarındandır. Genellikle 30 yaş ve üstü bakımlarıdır.

Anti-Aging Nasıl Uygulanır?

Ayrıca anti-aging cilt bakımında kullanılan ultrason teknolojisi cildin alt katmanlarındaki taşıyıcı dokularda odaklanmış ses dalgaları kullanılarak kollajen üretiminin uyarılması yolu ile ciltte sıkılaşma ve gerginlik sağlayan bir bakım yöntemidir. Ultrason ile cildin sıkılığını yitirmesi sebebi ile sarkma yaşanan kaş, alın, yanak, ağız kenarı, yüz konturu, çene hattı, gıdı bölgesi, dekolte bölgesi ve kırışan göz çevresinde ameliyatsız toparlanma ve gençleşme sağlanmaktadır. Odaklanmış ultrason teknolojisini kullanarak ve cerrahi müdahale olmadan derin dokular üzerinde etki sağlayan tek yöntemdir.

Kimyasal Peeling

Kimyasal peeling bir veya birden fazla kimyasal içeriğin kullanıldığı profesyonel peeling yani cilt soyma yöntemi.  Mat, cansız ve sağlıksız görünen cildin soyulması ile yerine canlı, ferah, taze olan yeni cildin ortaya çıkmasını sağlayan bir işlemdir.

Daha açık belirtmek gerekirse, cildin üst tabakasının bütünüyle soyulmasının sonrasında cildin doğal şekilde iyileşme sürecinin gerçekleşmesi ile yeni, taze, canlı, ferah ve temiz olan cildin ortaya çıkmasıdır. Taze olan, ferah ve canlı cildin yeniden ortaya çıkmasını cildin kendini iyileştirmesi ile ortaya çıkmasını sağlayan bir işlemdir. Kimyasal peeling işlemi üç kategoride yapılmaktadır. Yüzeysel kimyasal peeling, orta derinlikte kimyasal peeling ve derin kimyasal peeling olarak üç farklı kategoride uygulanmaktadır.

Kimyasal Peeling Uygulaması Nasıl Uygulanır?

Öncelikle uzman estetisyen yardımıyla yapılan bazı testlerden geçerek işlemlere başlanır. Cilde ilk olarak rengi beyaz olan sıvı formda bir kimyasal sürülür. Ardından Sıvının kısa süre içinde deri altında emilmesi sağlanır. Derinin altına kadar inen bu sıvı ise cildin soyulmasını sağlamaktadır. Kimyasal peelingin amacı ise cildi soyarak peeling işleminin uygulanmasıdır.

Kimyasal Peeling Ne Kadar Sıklıkla Uygulanır?

Seansın sayısı kimyasal peelingin hangi türünün uygulanacağına, vakanın kendisine ve kişiden kişiye farklılık göstermektedir. Ortalama olarak; Kimyasal peeling işlemi için yapılacak olan seansların süresi tedavinin yapılacağı bölgenin büyüklüğüne bağlı olarak 30 ila 60 dakika arasında zaman almaktadır.

B.B. Glow

BB Glow, ciltte ışıldayan ve pürüzsüz bir fondöten etkisi yaratan bir uygulama. Kalıcılığı 1 yıl olan bu işlem esnasında kullanılan özel serumların yoğun miktarda B3 vitamini içermesi, cildi nemlendirir. Böylelikle cilt kusurlarının kapatılması üzerine kullanılan yoğun ten ürünlerine ihtiyaç ortadan kalkar; kusursuz ve doğal bir cilt görüntüsüyle buluşulur.

B.B Glow Uygulaması Nasıl Uygulanır?

Özel serumlarla cilde uygun cihazlar sayesinde yaklaşık 40 dakika süren bir işlem ile uygulanır.

Ne Kadar Sıklıkta Uygulanır?

Ortalama 3 seans şeklinde yapılan BB Glow, seans aralıkları 21 gün olacak şekilde uygulanır.

 

Cilt Bakımı Nedir?

Cilt bakımı güzel bir cilde sahip olmanın yanı sıra sağlıklı bir cilde sahip olmak isteyenler için vazgeçilmez bir bakım tipidir. Cilt bakımı, cildin diri, canlı ve taze görünmesi için de tercih edilmektedir.

Peki cilt bakımı neden yapılmaktadır? İşte maddelerle cilt bakımı;

  • Cilt aknelerinin giderilmesi
  • Cildin gözenekli yapısının sıklaştırılarak ortadan kaldırılması
  • Çeşitli cilt yıpranlarının giderilmesi
  • Fiziksel ve çevresel koşullarla edinilmiş cilt deformasyonlarının sonlandırılması

Öte yandan günlük hayatta cildimiz her türlü olumsuz dış etkenlere karşı savunmasız kalmaktadır. Rutin bir cilt bakımı gerçekleştirmek için yeterli zamana sahip olmayışımız ciltte kalıcı hasarlara yol açabilmektedir. İşte, bu noktada cilt bakımı devreye girmektedir.

Ciltteki deformasyonların kalıcı hale gelmemesi için cilt bakımı son derece önem kazanmaktadır.

Kayıt İçin Gereken Belgeler

  • Kimlik veya pasaport fotokopisi
  • Diploma (mezun olunan son okul)
  • İkametgah
  • 5 adet resim

HIZMETLERIMIZ

 HEMEN ARAYIN !
 WHATSAPP
WeCreativez WhatsApp Support
Merhaba Size Nasıl Yardımcı Olabiliriz?